maandag 2 mei 2022

Dag 9: Los Angeles

Vandaag hebben weer van een lekker ontbijtbuffet gebruik gemaakt. Dat wordt nog afkicken als ik weer thuis ben.
We hebben gisteravond gekeken wat we vandaag wilde gaan doen. Zus kwam met een prima idee: een bustour door LA. Lekker fout, helemaal leuk!
We begonnen onze trip door de Hollywood Hills. De chauffeur wees elke keer huizen aan en vertelde welke beroemdheid er woonde. Natuurlijk absoluut niet te controleren. Daarna zijn we door Beverly Hills gereden. Wat een prachtige buurt! Het zag er uit alsof zelfs een grassprietje niet de verkeerde kant op durfde te groeien.

We reden ook nog langs het Oppenheim Group kantoor, van de Netflix serie Selling Sunset.

Na onze bustour zijn we naar de Santa Monica Pier gereden. Dit was heuul leuk. We begonnen met een heerlijke lunch (Mahi sandwich, yum!) op een mooi terras. Op zo'n zonnige dag aan het strand kon een glaasje rosé ook niet ontbreken.



Na de lunch hebben we verder over de pier gewandeld. We hebben onze laatste souveniertjes gescoord. Er staat ook een reuzenrad op de pier en die kunnen wij nooit weerstaan. Je had mooi uitzicht over het strand en de pier. 



In de late middag hebben we de auto ingeleverd en hebben we ingechekt voor onze vlucht van morgen. 
Aangezien we geen auto meer hebben, hebben we in het hotel gegeten. We hebben een hamburger en een salade gegeten. Daarbij hebben we twee glazen wijn gedronken. Normaliter drinken we dan 's avonds voor het slapen gaan nog een glaasje. We hebben in het restaurant gevraagd voor een wijntje to go. Dat was geen probleem. En toen kwam de rekening: inclusief fooi $151. Serieus!!! We konden er wel om lachen (als een boer met kiespijn). De wijn was nogal duur :) 
Voor diegenen die zich zorgen maken om ons drankgebruik, dit is alleen tijdens onze vakantie. Ik drink normaliter alleen in het weekend. Dus aub geen ongevraagd advies, haha. 


(we zitten tv te kijken) 

PS: zus en ik vinden LA een vreselijke stad. Santa Monica Pier en Beverly Hills waren prachtig. Maar twee straten verder vind je een armoede die je in een 3e wereld land verwacht. Daklozen liggen op straat of leven in tenten onder een brug. Het verschil tussen (bizar)rijk en arm is stuitend en heel erg in you're face in LA. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten