woensdag 27 april 2022

Dag 4: Lake Havasu City - Palm Springs

Vanochtend hebben we lekker in het hotel ontbeten, dat was inclusief. Daarna zijn we langs de Colorado rivier richting onze 3e staat van deze trip gereden, van Nevada, via Arizona naar... 

Ons 1e reisdoel van vandaag was Joshua Tree National Park. Meteen nadat we Californië binnen reden begon de Mojave woestijn. Op de kaart stond onze route aangegeven als "scenic route". Na twee uur rijden met alleen zicht op zand vonden wij het niet heel erg scenic, maar dat kon aan ons liggen :)

We zagen tot onze verbazing ook nog een fietser. Zo'n 200 km door de woestijn waar echt niets te zien is, in de hitte (want woestijn) waarom????  En dan denk je, hebben de zusjes zich die twee uur verveeld? Nee hoor, de zusjes vermaken elkaar met interessante en/of amusante verhalen. 

Vervolgens kwamen we aan bij Joshua Tree National Park. We begonnen bij het visitor centre. Daar geven ze altijd prima advies over het bezoek aan een park. De arme ranger die me hielp heeft waarschijnlijk meteen ontslag genomen na mijn bezoek. Op de kaart zijn parken altijd groen ingekleurd. Ik vroeg aan de ranger waar het groene gedeelte van het park was. Hij keek me meewarig aan en zei: "u bevindt zich in de woestijn, het park is niet groen". Dat was op zich wel logisch. 

Hij heeft ons toch wat info gegeven over het park en ondanks dat ik er achter ben dat woestijn niet mijn ding is, hebben we toch mooie natuur gezien.




Na het park zijn we naar Palm Springs gereden. We hadden gisteren al een hotel gereserveerd, op loopafstand van het centrum. 
Bij aankomst zijn we eerst even lekker wezen zwemmen, het water was heerlijk warm.

Daarna zijn we naar het centrum gewandeld waar zich vele restaurants bevinden. We hebben een leuk plekje gevonden waar we prima gegeten hebben.


Na het eten hebben we op het balkon nog een afzakkertje genomen,  met uitzicht op de bergen. Wat een heerlijke dag weer!!!



(prima hotel op een fijne locatie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten