zaterdag 30 april 2022

Dag 7: San Diego - Carlsbad

Wat een leuke dag weer vandaag! Hoogtepunten en wat minder hoge punten :) We zijn begonnen bij Point Loma en Cabrillo National Monument. Dit is een schiereiland bij San Diego. Er zijn vooral veel legerbases. Ik dacht dat het alleen een uitkijkpunt was, maar het was dus een nationaal park. We hebben de 1e dag en "America the Beautifull Pass" gekocht voor $80. Hiermee kun je een jaar alle National Parks in, hier dus ook. Na het bezoek aan drie parken hebben we de 80 dollar er al bijna uit.

We hebben flink wat tijd in dit park door gebracht genietend van de prachtige uitzichten (tot aan Mexico) en de historische gebouwen. Dit was dus onverwacht super leuk.







Daarna wilden we nog lekker even gaan shoppen als tegenhanger van alle natuur. We hebben een superleuke mall gevonden. Het was een outdoor mall, en het weer was heerlijk. Eerst even lekker geluncht en toen hebben we goed ingeslagen, oa bij Victoria Secret. Je merkt dat ook in de VS een groot personeeelstekort is in de horeca en winkels. Dat gold niet voor deze mall. Het is dan ook een hele chique mall. Bij Victoria kwam er steeds personeel naar ons toe om te vragen of ze konden helpen. De winkel was ook heel goed opgeruimd en alle schappen gevuld. Dat maken we wel eens anders mee.


De buren van zus (die in Californiƫ hebben gewoond) hadden een bezoek aan Julian aangeraden. En daar ging het ietwat mis. We gingen te laat op stap. Het was een prachtige route landinwaarts door de bergen. Het stadje staat erom bekend dat ze de lekkerste appeltaart hebben. En er waren geen hotels daar in de buurt. Dus toen we in Julian aankwamen, was het snel kijken naar links en rechts, en daarna snel weer naar de bewoonde wereld. We zijn nl allebei nachtblind, dus we moeten voor donker binnen zijn. Lang leve internet, onderweg dus ff een hotel geregeld.

Gelukkig was er een heel fijn restaurant op loopafstand van het hotel. We hebben dus lekker gegeten en hebben nog een klein wandelingetje gemaakt, genietend van het uitzicht. En dan drinken we nog een klein glaasje op de kamer.



Onderweg kwamen we trouwens bijna zonder benzine te zitten. Dan is het handig om de airco uit te zetten. Gelukkig kwamen we net op tijd een benzinestation tegen. Aangezien het nogal warm was heb ik na het tanken de airco weer aangezet. Het werd echter steeds warmer in de auto. Zus en ik hadden er een hele discussie over: hoe warm het was, dat er warme lucht uit de airco kwam, dat dat kwam vanwege de zon, enz. Tot zus er achter kwam dat het kwam omdat ik op het verkeerde knopje had gedrukt, de airco stond nog uit šŸ¤£
Wat trouwens super handig is, is dat er Android Auto in de auto zit. Je sluit je telefoon aan op de auto en dan kun de de apps van je telefoon gebruiken, zoals Google Maps, Waze, Spotify, enz. Wij gebruiken Waze om te navigeren, en dat werkt super. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten